Persoonlijk

20 Persoonlijke vragen aan mijzelf

23 augustus 2018

Vandaag geen interview met iemand anders, maar dit keer eens een paar vragen aan mijzelf, zodat jullie me iets beter kunnen leren kennen. Ik kwam tot de conclusie dat er vrij weinig informatie over mezelf op mijn blog staat, terwijl het toch een persoonlijke blog is. Daarom leek het me weleens leuk om wat willekeurige vragen van internet te plukken en deze voor jullie te beantwoorden. Komen ze….

Wat vind je leuker, Facebook of Instagram?

Instagram.

Wat heb je vandaag gedaan?

Ik heb nog lekker vakantie dus ik hoef niet zoveel te doen haha. Ik ben even naar de winkel geweest, ben bezig geweest met mijn bullet journal en momenteel ben ik aan het bloggen. Straks ga ik eten koken, we gaan lekker bietjes met een gehaktbal eten. Na 10 dagen Griekenland zijn we wel weer even toe aan een Hollandse pot.

Als je iets aan jezelf kon veranderen: wat zou dat dan zijn?

Dat ik me wat minder druk zou maken om de mening van een ander.

Wat of wie maakt je aan het lachen?

Mijn man

Heb je een huisdier?

Nee, helaas niet. Als kind heb ik konijnen en een pony gehad. Nu zou ik wel graag een hondje willen.

Ben je over het algemeen slordig of opgeruimd?

Opgeruimd, ik kan erg slecht tegen rommel.

Wat wil je het liefst bereiken in je leven?

Ik heb niet echt iets wat ik wil bereiken. Het belangrijkste vind ik dat ik blijf doen of ga doen wat ik leuk vind.

Ben je spontaan of heb je een plan nodig?

Uhm… lastig. Ik kan op zich wel over spontane dingen, maar houd er dan op de achtergrond toch graag een plan op na.

Wat is je mooiste bezit?

Moeilijke vraag, als ik echt ga kijken naar materiële spullen dan is het eerste wat in me opkomt een foto waar ik samen met mijn overleden oma opsta. Verder hecht ik niet veel waarde aan spullen, tenzij er een emotionele waarde aanhangt.

Maakt het jou uit wat anderen van jou denken?

Ja, ik ben daar wel heel erg gevoelig voor. Ik probeer mezelf dat af te leren.

Wat is er volgens jou nodig voor een succesvol leven?

Tevredenheid en gezondheid. Succes vind ik niet zo belangrijk. Als je maar tevreden bent over het werk wat je levert en als het je maar voldoening en voldoende uitdaging geeft. Wel vind ik het belangrijk om het beste uit jezelf te halen, maar dit hoeft niet perse te leiden tot succes, als het jezelf maar energie geeft. Mocht daar nu toevallig succes uit voortkomen dan is dat mooi meegenomen toch? Maar wat is eigenlijk succes? Iedereen geeft daar een hele andere invulling aan denk ik.

Wat wilde je later worden als kind?

Ik wilde altijd de handel in en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan en nog steeds vind ik het een prachtig vak. Als klein meisje vond ik het al erg leuk om winkeltje te spelen. Ik had een kast vol lege verpakkingen en een strijkplank diende als mijn toonbank.

Wat wil je nog graag kopen?

Ik wil nog een keer een goeie fotocamera kopen.

Waardoor raak je geïnspireerd?

Door alles wat er om me heen gebeurt.

Wat vind je een mooie eigenschap om bij een ander te zien?

Enthousiasme en lef.

Welke landen zou je nog graag willen bezoeken?

Noorwegen en Zweden lijken me erg mooi om met een camper rond te trekken, maar ook Canada staat zeker bovenaan mijn lijstje. Het lijkt me dan leuk om juist naar de wat minder toeristische plaatsen te gaan. Ook Indonesië lijkt me prachtig!

Zou je zonder internet kunnen leven? Niet in deze samenleving, misschien wel als we op reis zouden zijn, maar dan zou het nog wel ontzettend lastig zijn. Het is zo makkelijk om bijvoorbeeld even gebruik te maken van Google Maps, maar aan de andere kant zou je je dan ook wel weer redden met een kaart. Ik denk dat ik het wel heel lastig zou vinden, maar dat het uiteindelijk ook wel goed zou komen. Maar ik zou niet altijd zonder internet kunnen leven denk ik. Dat komt omdat we hier niet anders gewend zijn. Stel dat ik ergens zou zijn waar niemand internet had dan zou ik me ook prima redden.

Als je morgen wakker kon worden en er opeens een extra eigenschap of vaardigheid bij had gekregen, wat zou dat dan zijn? Beter Engels kunnen spreken en begrijpen. Dat zou wel heel erg fijn zijn.

Stel dat je één wereldprobleem kunt oplossen, welke zou dat zijn?

Corruptie, zodat geld beter verdeeld wordt en niet meer voor het grootste gedeelte in de zakken van de rijken der aarde belandt, maar ook terecht komt bij de personen tot wie het toe behoort. Ook zouden overheden zo betere sociale vangnetten kunnen creëren voor de mensen die in armoede leven.

Maak de zin af…. De wereld zou veel mooier zijn als….

het eens wat minder om geld zou draaien in de wereld.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.