Besparen

Bespaar meer dan €100,- op je energierekening met deze 11 tips

5 september 2018

Geld besparen, dat willen we allemaal toch? Dat kan met onderstaande tips en je hoeft er maar weinig voor te doen. En nee, je bent zo geen zuinige vrek die zo min mogelijk lampen wil laten branden om te besparen, maar je gaat gewoon bewust met je geld en energie om. Het is heel eenvoudig! Ik heb wat tips voor jullie opgezocht.

Zorg voor goede ventilatie

Vochtige ruimtes warmen minder snel op. Door te ventileren wordt de lucht in je woning minder vochtig en zo warm je je ruimtes sneller op en kost het je minder.

Haal stekkers die je niet gebruikt altijd uit het stopcontact

Vaak denken mensen dat het geen stroom kost wanneer ze hun oplader in het stopcontact laten zitten. Dit is dus wel zo en dit heet sluimerverbruik. Ook apparaten die je niet veel gebruikt en die op stand-by staan kun je beter helemaal uit zetten. Bijvoorbeeld de stekker van je elektrische tandenborstel hoeft niet continu in het stopcontact te zitten. Je zult er versteld van staan wat dit je op jaarbasis scheelt. Ik heb gelezen dat dit je al een kleine 100 euro per jaar kan schelen.

Gebruik je wasdroger zo min mogelijk

Deze vreet stroom!

Stop je wasmachine niet te vol

Hierdoor gaat hij juist veel meer elektriciteit verbruiken doordat hij harder moet werken.

Stap eens over van energieleverancier

Zelf hebben wij dit nog niet gedaan omdat ik het teveel gedoe vond en daar nooit geen zin in had. Maar toch schijnt het ontzettend veel te schelen op jaarbasis en is het heel eenvoudig om te doen. Dus wil je echt grote klappen maken en besparen op je energierekening dan is dit wel een mooie optie.

Gebruik spaarlampen en LED lampen

Ze zijn duurder in de aanschaf, maar absoluut zuiniger in hun gebruik en ze gaan langer mee.

Ontdooi je vriezer regelmatig

Veel ijs in je vriezer zorgt ervoor dat het de vriezer meer moeite kost om een constante temperatuur te houden en zo verbruik je meer energie.

Sluit deuren

Zo houd je de warmte in de ruimtes waar je veel bent.

Zet je thermostaat lager wanneer er niemand thuis is

Als iedereen de hele dag weg is en je de thermostaat op 15 graden zet bespaar je ongeveer 140 euro per jaar. Natuurlijk kost het ook weer meer als je huis weer opgewarmd moet worden wanneer je weer thuis komt, maar dit is aanzienlijk minder dan wanneer je de temperatuur de hele dag hoger laat staan. Dit is niet van toepassing op vloerverwarming, hier zijn weer andere methoden voor.

Maak het rooster aan de achterkant van je koelkast regelmatig schoon

Door teveel vuil en stof kan de koelkast zijn warmte niet goed kwijt en zal zo minder goed gaan werken.

Let bij de aanschaf van nieuwe elektrische apparatuur op het energielabel

Oudere apparaten gebruiken veel meer energie dan nieuwere. Energielabel B,C en D stellen tegenwoordig niet veel meer voor. Energielabel A+++ is bij de meeste apparaten het zuinigst.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.