Besparen

Betaalbaar dagje uit voor volwassenen

8 augustus 2017

We zitten middenin de vakantie. Tijd voor leuke dingen. En die zijn er genoeg. Máár vaak super duur, of het zijn meer dingen voor kinderen. Zoals bijv. een speeltuin, dierentuin, dolfinarium enz.. Zelf vindt ik het best lastig om iets te verzinnen voor volwassenen. Vaak wordt er een dagje gepland voor de kinderen. Nu ben ik opzoek gegaan naar dingen die voor volwassenen ook leuk zijn. Maar wat is dát lastig. Vindt maar iets wat man en vrouw allebei leuk vinden. En voor de mensen met een lager inkomen is het niet te betalen allemaal. Ik ben aan het zoeken geweest, en het viel me enorm tegen om wat leuks te kunnen vinden wat ook nog betaalbaar is. Ja óke, genoeg te doen. Maar ik wou zo graag wat vinden voor mensen die wat minder hebben te besteden, zodat hun ook wat leuks hebben te doen deze vakantie. Toch heb ik wat dingen voor jullie kunnen verzamelen.

Visserijdagen Makkum

Van donderdag 24 augustus t/m zaterdag 26 augustus is er van alles te doen in Makkum in Friesland. Alles staat in het teken van de visserij. Eén en al gezelligheid en genoeg te doen. O.a. op vrijdag de binnenkomst van de boten, er is een palingrookwedstrijd en een markt. Verder is er nog veel meer te doen. Voor de agenda en verdere info kan je kijken op:

www.visserijdagen-makkum.nl

Gondelvaart Belt-Schutsloot

Dit vind ik zelf een hele leuke optie. Op vrijdag 11 augustus wordt voor de 78e keer de gondelvaart in het mooie waterdorp Belt-Schutsloot gehouden. Prachtige versierde boten en verlichte tuinen. Verder zijn er nog allerlei andere dingen te doen. Ook de rest van het weekend. De entree voor 13 jaar en ouder is €5,- p.p. Kijk voor meer informatie op:

www.gondelvaartbs.nl

Feestweek Lemmer

Van 15 t/m 19 augustus is het een gezellige boel in Lemmer. Leuk om eens een dagje heen te gaan. Je hoeft geen entree te betalen, en door er alleen al gezellig rond te lopen, een terrasje te pakken en eventueel ergens nog een hapje te eten heb je voor weinig geld een leuke dag. Tip: google vooraf even een leuk goedkoop restaurantje en reserveer vast. Dan weet je zeker dat je niet in een dure tent beland.

www.hartvanlemmer.nl

Boerenlanddag Meerveld

Dit evenement vindt plaats in Uddel in Gelderland op zaterdag 12 augustus. Dit is meer leuk voor de mannen, ach ze moeten ook zo vaak met ons mee, dus nu maar een keer wat leuks voor hen. Diverse demonstraties zoals maaien, dorsen en oogsten en over het boerenlandleven van vroeger. Een boerenmarkt (weer leuk voor de vrouwen). En ook zijn er verschillende kinderactiviteiten.

www.boerenlanddagmeerveld.nl

Kinderfestival Ermelo

Ik was van plan om nu echt alleen dingen voor volwassenen op te zoeken. Maar deze kwam ik tegen, en ik kon hem niet achterwege laten. Dit is zo leuk! Op zaterdag 12 augustus wordt er van alles georganiseerd voor kinderen in het centrum van Ermelo. Het festival zal plaatsvinden op zeven pleinen, door het hele centrum heen. In het centrum zullen veel diverse sport- en spel activiteiten te doen zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld een kinderboerderij, draaimolen, springkussens en een pannakooi. Ook is er een braderie.

www.ermelobuitenleven.nl

Vuurwerkshow Scheveningen

Op 11, 12, 18 en 19 augustus 2017 zijn er elke avond twee vuurwerkshows te bewonderen vanaf het strand en de boulevard. Verschillende landen doen er mee. De entree is gratis. Voor tijden en meer info kijk op:

www.allesoverscheveningen.nl

Oogstfeest Krommerijnstreek

Het oogstfeest vindt plaats op zaterdag 26 augustus van 10:00 tot 17:00. De entree is gratis. Het evenemententerrein bevindt zich op een bijzondere locatie precies tussen een akkerbouwbedrijf, een veeteeltbedrijf en twee fruitteeltbedrijven. De bezoekers worden langs deze bedrijven geleid. Er zijn veel activiteiten waarbij de kinderen ook niet vergeten worden. Je kan je laten rondrijden met fruittreintjes. En overal staan kraampjes.

http://www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl

Wadlopen

Zelf heb ik het nog nooit gedaan maar het lijkt me wel een keer gaaf om te doen. Wadlopen kan voor €11,- p.p. Maar je kan ook diverse arrangementen boeken. De tochten zijn alleen op bepaalde datums, en natuurlijk afhankelijk van het weer. Dus wil je dit gaan doen? Check even goed de site:

www.wadloop.nl

Met de trein naar een leuke stad

Je hebt diverse sites waarop je hele goedkope treinkaartjes kan kopen. Ideaal, geen benzinekosten of parkeergeld. En je kan overal naartoe, bijv. een dagje Amsterdam of Den Haag. Google het even en je hebt diverse sites waarop je goedkoop een treinkaartje kan scoren.

Vliegeren op het strand

Vliegers zijn er voor diverse prijzen te koop. Ga lekker naar het strand neem je vlieger en wat te eten mee en je hebt een topdag! De zee is altijd mooi, en zal nooit vervelen.

Goedkoop uiteten

Op www.groupon.nl kan je goedkope etentjes scoren. Als je het een beetje uitzoekt kan je voor heel weinig geld uiteten. Er zijn nog wel meerdere sites waarmee dat kan. Zoals bijv. www.ticketveiling.nl

Samen koken

Deze is ook heel leuk. Zoek een uitgebreid lekker recept op. Ga lekker samen naar de winkel alle ingrediënten kopen, nodig wat gezellige mensen uit om voor te koken. Jullie hebben wat leuks te doen, en daarna heb je een gezellige avond met je visite.

 

Heb jij nog suggesties voor een leuk dagje uit die ik nog kan toevoegen aan deze blog? Plaats dan even een reactie onder deze blog. Dat zou ik erg leuk vinden. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben, en ik wens jullie een hele fijne vakantie toe!

Liefs Tina

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 Reactie's

 • Beantwoorden Anne 21 augustus 2017 om 10:22 am

  Wat een leuke blog heb je Tina, kwam je toevallig tegen. Ken je nog van de 4e klas op de PZ 🙂 Heb zelf ook een blog en vind het onwijs leuk om andere ”bekenden” tegen te komen met een blog. You go girl!

  • Beantwoorden Tina van Dijk 23 augustus 2017 om 7:43 pm

   Hoi Anne wat ontzettend leuk! Ik ken jou ook nog! Wat grappig dat je op mijn blog terecht bent gekomen, en wat gaaf dat je zelf ook een blog hebt! Wat is het adres? Ben erg benieuwd naar je blog.

   Liefs Tina

   • Beantwoorden Anne 24 augustus 2017 om 7:23 pm

    Hi, zeker leuk, ik zag dat je me inmiddels al was gaan volgen via Facebook op healthyfoodlove.nl. Zeker heel leuk, heb je toevallig ook al een facebookpagina voor genietmetminder.nl? Dan ga ik je ook even volgen.

    • Beantwoorden Tina van Dijk 24 augustus 2017 om 8:48 pm

     Ik had je even op Facebook opgezocht en daar vond ik je blog. Jij hebt ook een prachtige blog zeg! Hele mooie lay-out!!! Zelf ben ik nog een beetje zoekende met de lay-out van mijn blog. Wil het eigenlijk nog wel iets anders doen. Zeker, je kan me volgen via Facebook via de pagina van genietmetminder.

 • Beantwoorden L. Perdok 8 augustus 2017 om 8:03 pm

  Wat je altijd kunt doen en ontzettend leuk is, is geocaching. Je kunt een app downloaden als je een smartphone hebt. Je loopt routes met coördinaten. Er zijn hele leuke routes, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Kijk maar eens op de site http://www.geocaching.com om een indruk te krijgen. Het is een soort van schatzoeken.

  • Beantwoorden Tina van Dijk 8 augustus 2017 om 11:19 pm

   Dankjewel voor je reactie! Ik ga het zeker opzoeken, top!

   • Beantwoorden Gerda 16 augustus 2017 om 8:11 pm

    Vind ik je hier ineens, nieuwe site dus 🙂 Mooi! Maar ik had inderdaad ook al geschreven over Geocaching. Echt leuk, ga het straks ook doen met de kids.

 • Beantwoorden Margo 8 augustus 2017 om 5:59 pm

  Nou, ik al volwassene vind dat je leuke suggesties geeft

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.