Persoonlijk

Boekpresentatie Henk de Velde

6 maart 2018

Een aantal weken geleden werd ik door Henk de Velde in samenwerking met ANWB uitgenodigd voor de boekpresentatie van zijn nieuwste boek ´´De zee, mijn leven´´. Op 1 maart was het dan zover. Ik was best een beetje zenuwachtig, ten eerste had ik geen idee wat ik van een boekpresentatie moest verwachten, dit is voor mij namelijk ook nieuw en ten tweede, ik kende daar verder niemand. Toch wilde ik er wel graag naartoe. Een tijdje geleden heb ik Henk geïnterviewd voor mijn blog en dat was ontzettend leuk en inspirerend. Een middag lang heb ik geluisterd naar zijn verhalen en ik had nog wel veel meer verhalen willen aanhoren. Vandaar dat ik ook best nieuwsgierig was naar zijn nieuwe boek. En ach in het kader van uit je comfortzone stappen was dit best goed om te doen naar mijn idee.

Uiteraard werd de presentatie gegeven op een schip en was goed georganiseerd door Henk en de ANWB. Het was een leuke gezellige middag. Toen ik thuis kwam ben ik direct gaan lezen in het nieuwe boek. Wat gaaf zeg, prachtige verhalen met tussendoor foto´s van de reizen van Henk. Het prachtig vormgegeven boek neemt je mee op meerdere reizen rond de wereld. Het neemt je mee in prachtige avonturen, verschillende landen, eilanden, culturen en volken, maar ook in de gevaarlijke stormen. Door het lezen van het boek word je meegenomen in Henk´s zoektocht, een leven op zee wat hem altijd zal blijven trekken, een zoektocht naar landen, eilanden en naar zichzelf. Een boek waarin je wilt blijven doorlezen, geschreven door een zeeheld met de pen als kompas, prachtig!

Als klein jongetje stond ik vroeger op de brug te kijken en de brugwachter vroeg mij: ´´wat zoek je toch jongen?´´ en ik vroeg hem waar al dat water toch naartoe ging. Dat gaat naar zee m´n jongen, antwoordde de brugwachter. Toen wist ik al, ik wil naar zee.

Een gedichtje uit het boek:

Tegen wind en tegen tij

Zit ik te turen

in de spiegel van mijn gedachten

op geen zeekaart

is de gulden middenweg te vinden

dus heb ik mijn hart geankerd

op de bodem van mijn jongensziel.

Kristou

 

Via onderstaande link kan je het boek kopen:

[bol_product_links block_id=”bol_5a9e724c2c466_selected-products” products=”9200000084587065″ name=”Boek Henk de Velde” sub_id=”” link_color=”030202″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zal zijn schip voor anker blijven in zijn thuishaven? Of zal hij de ankers nog een keer ophalen en uitvaren op weg naar de grote zeeën die hem altijd zullen blijven trekken. Het avontuur dat door zijn aderen stroomt, het verlangen naar de zee en de vrijheid…. Heeft de reiziger zijn eindbestemming bereikt? Of zullen de zeilen van zijn schip hem nog rond de aarde zeilen?

Henk, het was een eer om je te mogen ontmoeten en om je verhalen aan te mogen horen. Je boek krijgt een plaatsje in mijn kast en zal ik altijd bewaren zodat ik je avonturen nog eens terug kan lezen. Behouden vaart!

Heb je het interview nog niet gelezen en lijkt het je leuk? Je kan ze vinden op onderstaande links, het interview is opgedeeld in 3 blogs.

https://genietmetminder.nl/interview-deel-1-henk-de-velde-een-zeezeiler-die-6-keer-rond-de-wereld-is-gezeild/

https://genietmetminder.nl/interview-deel-2-henk-de-velde/

https://genietmetminder.nl/interview-henk-de-velde-deel-3/

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.