Besparen

Creatief met ijs in de voorjaarsvakantie

27 februari 2018

Hé jij daar… ga je ook niet op wintersport en blijf je lekker thuis met je kids? Niet getreurd, je hebt vast veel leuke dingen voor ze in petto en als kers op de taart heb ik ook nog wat leuke tips voor jullie opgezocht, zodat jullie lekker thuis kunnen genieten. Net zo leuk toch? Het zonnetje schijnt, het is lekker gezond weer buiten en heeeel misschien kun je zelfs nog schaatsen. Dat zou leuk zijn… 

 • Ga lekker een middagje het bos in om mooie schatten te verzamelen zoals bladeren, takjes, besjes, een verdwaalde bloem en vries deze in. Het kan nu nog, waarschijnlijk vriest het nog wel een paar dagen. Hoe werkt het?
 1. Bij thuiskomst leg je alle gevonden spullen bij elkaar en pak je een bakvorm of tulband bakvorm, het maakt niet zoveel uit waar je het in doet, als er maar water in kan.
 2. Laat je kind deze vullen met zijn of haar gevonden schatten. Voor een wat mooier en kleurrijker effect kun je er ook wat sinaasappelschillen bij in doen.
 3. Giet vervolgens de bakvorm met schatten vol met gekookt water (als je het water niet kookt dan wordt het troebel).
 4. Leg een touwtje in de bak, zodat deze vast vriest en je het bevroren kunstwerkje later kunt ophangen.
 5. Leg de bakvorm buiten en laat deze 2 nachtjes staan.
 6. Wanneer het ijs goed bevroren is houd het dan even onder de kraan en de bakvorm laat los. Tadaa, je hebt een prachtig gekleurde ijskrans.

Ook kun je een ijsslinger maken met muffin vormpjes. Deze vul je met de schatten uit het bos die je kids verzameld hebben. Het is ook leuk om er kraaltjes of speelgoed in te doen.

Na een lekker middagje buiten hebben jullie vast wel zin aan wat warms? Ik heb een klein receptje voor warme chocolademelk voor jullie opgezocht. Je hebt hiervoor nodig: 200 ml melk, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel cacao.

 • Roer de suiker en cacao in een kommetje goed door elkaar.
 • Giet er een klein scheutje melk bij zodat je een papje krijgt. Roer dit goed door elkaar.
 • Zet een pannetje met melk op het vuur. Roer steeds met de garde, zodat de melk minder snel aankoekt. Let nu goed op. Wanneer de melk omhoog wil komen dan zet je meteen het vuur uit.
 • Roer nu het papje door de melk en schenk dit in twee bekers. Je warme chocolademelk is klaar. Genieten maar.
 • Serveer met slagroom indien gewenst.

Ik wens jullie allemaal een leuke vakantie toe en geniet vooral van dit fantastische winterweertje.

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.