Persoonlijk

De reden waarom ik een blog heb

1 november 2017

Vaak vragen mensen mij waarom ik blog en wat ik hiermee wil bereiken.

Kort samengevat waarom ik blog:

  • Mensen laten inzien dat je het ook leuk kunt hebben met minder
  • Besparingstips geven voor mensen die het minder hebben, of om mensen meer financiële vrijheid en rust te geven
  • Een plekje creëren waar mensen even lekker kunnen lezen en ontspannen
  • Het is mijn hobby, ik vind het erg leuk om te schrijven en om dingen te onderzoeken

Mijn grootste doel is mensen inspireren. Ooit las ik ergens een quote die me altijd bijgebleven is: de dingen die echt waardevol zijn zitten vaak in de realiteit van het dagelijkse leven. En dat is zó waar! Mijn blog is een plekje op dit grote netwerk waar wordt genoten van de eenvoud en van de kleine dingen in het leven. Mij geeft dat heel veel rust. Misschien jou ook? Hoe ik het precies allemaal ga doen? Geen idee! Wanneer ik een idee krijg dan plaats ik dat. Ik kan niet gaan zitten en spontaan iets bedenken. Ideeën komen uit mijn hart, en ze komen op de meest onverwachte momenten. Een idee schrijf ik vaak snel op en werk het uit wanneer ik daartoe in de gelegenheid ben.

Steeds meer moet je weten, steeds meer moet je leren. Een ontwikkeling niet te stoppen. Je moet mee, je kan niet stilstaan. Je wordt ertoe gedwongen. Aan jou de uitdaging om hier goed mee om te gaan. Elke drie jaar verdubbeld de algemene kennis. Dit gaat al eeuwen zo. Er komt steeds meer kennis in de wereld. Maar ontwikkeld onze brein daarin ook mee? Hoeveel kennis en druk kan een mens aan? De ene persoon ervaart meer stress en druk dan de ander. Het is zo belangrijk een goede balans te vinden en te weten wat je doelen zijn. Anders sneeuw je onder. Ondergesneeuwd in een wereld die zoveel perfectionisme van ons verwacht. Maar verwacht de wereld dat? Of vragen wij dat van onszelf? Bij minder perfectionisme en materialisme zul je minder stress ervaren. Eenvoud geeft meer overzicht, gemak en rust en minder gedoe en prikkels.

Er aan ontkomen kunnen we niet. Wel kunnen we onszelf rust gunnen. Hoe zoeken mensen rust? En wat is optimale rust? Iets wat voor iedereen heel persoonlijk is. Veel mensen zoeken rust in de basics van het leven. Terug naar de eenvoud, eenvoud is rust. Omdat onze hersenen zoveel te verduren krijgen is het heel belangrijk dat we de basis van ons leven overzichtelijk en eenvoudig houden. We leven in een digitaal tijdperk. Daarom wil ik graag met mijn blog figuurlijk terug naar de basics. Niet letterlijk natuurlijk. Terug naar de basics is een heel breed begrip waaronder je diverse onderwerpen kan plaatsen. Met mijn blog hoop ik een plekje te creëren waar mensen even aan de drukke materialistische wereld kunnen ontsnappen en tot rust kunnen komen door het lezen van artikelen, interviews of wat ik ook maar bedenk. Ook probeer ik zoveel mogelijk tips te verzamelen om geld te besparen. Waarom geld besparen? Het geeft een stukje controle en rust in je leven wanneer je een gezonde financiële situatie hebt. Ook leer je hierdoor spullen beter te waarderen en te genieten van wat je hebt. Het is voor mij de uitdaging om mensen te laten zien dat je het ook leuk kan hebben met minder geld. Geniet met minder! Het geeft je zoveel meer! Wat minder is kan iedereen voor zichzelf heel goed invullen. Ook dit is weer heel persoonsgebonden. Het belangrijkste is dat je dankbaar en tevreden bent.

Mensen gaan nu natuurlijk onbewust ook kijken hoe materialistisch ik zelf ben en hoe ik ermee omga. Heel terecht uiteraard! Eén ding kan ik jullie zeggen…. Zelf vind ik het ook erg moeilijk om niet mee te gaan in het overmatig kopen van de nieuwste trends, kleding en overige spullen. Onbewust ga je daar heel snel in mee. Ik koop ook weleens iets wat eigenlijk niet nodig is of wat misschien een beetje aan de dure kant is. Maar je moet ook kunnen leven. Als je maar een goede balans vindt en tevreden bent, dat is het belangrijkste. Mijn blog is voor mijzelf ook een leertraject. Ik haal hier zoveel voldoening uit. Wanneer ik weer een leuk tweedehands item heb gescoord krijg ik toch een voldaan gevoel. Dit komt ook doordat je heel bewust keuzes maakt in je koopgedrag.

Hebben jullie nou leuke tips, ideeën, of wat dan ook? Stuur dan even een mailtje. Wordt gewaardeerd!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.