Blog

Deze takken/bloemen kun je drogen en hergebruiken

23 oktober 2018

Ik heb helemaal geen verstand van planten, bloemen en takken en wanneer ik iets koop vraag ik altijd even hoe ik ze het beste kan verzorgen, anders zijn ze namelijk binnen no time dood. Maar toch vind ik het wel leuk om deze vrolijke sfeermakers in huis te hebben staan. Ik had vorig jaar allemaal takken en een droogboeket en deze heb ik rond het voorjaar allemaal opgeruimd. Op dat moment vraag je je af, wat moet ik er eigenlijk nog mee, ik gooi het maar weg. Dit vond ik ook weer zonde en dus heb ik ze maar bewaard. Tot mijn verbazing zag het er nog prima uit toen ik het weer tevoorschijn haalde en dus hup door voor de volgende ronde. Even in een iets andere setting en je hebt weer wat ´´nieuws´´ voor je raam staan. Dit vind ik altijd het lastigste om te doen, iets leuks voor je raam creëren. Ik vind het altijd moeilijk wat ik voor het raam moet zetten. Vaak kom ik uit op een vaas met een grote tak of meerdere takken erin. Heb je een paar mooie takken? Gooi ze dan niet weg, als ze gedroogd zijn dan zijn ze volgend jaar nog super mooi. Je ziet het steeds meer voorbij komen, gedroogde takken of een bos eucalyptus bijvoorbeeld. Hier kun je best lang plezier van hebben en is het niet meer mooi dan gooi je het dan toch weg? Hieronder een paar soorten die je kunt bewaren.

Bovenstaande droogbloem heb ik gekregen, helaas weet ik de naam hier niet van. Jullie misschien wel?

Eucalyptus

De eucalyptus doet het goed in het hippe woonland, hij is momenteel reuze populair. De bladeren hebben een mooie grijs/groene kleur waardoor ze in bijna elke woonstijl wel passen. Ook zorgen ze voor een frisse geur in je huis, deze geur zakt na een aantal dagen wel af, maar je hebt er nog wekenlang plezier van. Ook kun je er nog langer plezier van hebben als je ze laat drogen. Hang een bosje een tijdje op de kop te drogen en je kunt het overal weer voor gebruiken. Het is ook leuk om een bosje gedroogde eucalyptus gewoon ergens aan te hangen, aan een kast bijvoorbeeld. Zoek eens op Google en je krijgt de meest creatieve ideeën te zien.

Craspedia´s

Dit is een tak met een geel bolletje erop. Ook deze heb ik zelf nog van vorig jaar en ze zien er nog prima uit. Dus ook deze gaan gewoon weer een ronde mee. Het leuke hiervan is dat het een beetje een okergele kleur heeft. Het is wel iets feller van kleur, maar het kan prima bij okergeel en die kleur zie je weer heel veel terug komen in de woonaccessoires van dit najaar.

Bessentak

Dit blijft mijn favoriet! Vorig jaar heb ik deze bessentak gekocht en deze gebruik ik dit jaar gewoon weer. Hij is heel mooi ingedroogd en kan nog prima een ronde mee.

Nog meer bloemen en takken om te drogen:

Dadeltakken 

De dadeltak zie je veel in een landelijk interieur. Deze tak hoef je alleen maar neer te leggen en hij droogt mooi.

Asparagus takken 

Laat deze takken op een donkere plek drogen.

Hop

Van buiten hop je interieur in. Wat een raar woord eigenlijk hé? Maar ook deze variant kun je mooi drogen en voor van alles gebruiken. Je kunt het over je kast leggen, een krans van maken of het bijvoorbeeld buiten in je overkapping hangen als je het daar ook in de winter wat gezellig wilt houden.

Hortensia bloemen 

Hang de afgesneden takken ondersteboven te drogen op een droge en warme plek (niet in de zon). Maar wil je dat de bloemen hun kleur behouden? Leg ze dan op de kop in een bakje met zand. Strooi een beetje zand over de bloemen zodat het zand het vocht zal onttrekken en ze mooi indrogen. Zo kun je er nog jaren plezier van hebben.

Rozenbotteltakken 

Mooi voor binnen en voor buiten. Wil je ze voor binnen gebruiken? Dan kun je ze ook prima laten drogen en er nog heel lang plezier van hebben.

Magnolia takken

Deze takken zijn meer voor het voorjaar, maar toch kun je de ingedroogde takken ook in de herfst wel gebruiken.

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reactie's

  • Beantwoorden Deze takken/bloemen kun je drogen en hergebruiken – Geniet met minder | Genemuiden.app 29 maart 2019 om 12:13 am

    […] Bekijk hier het originele bericht […]

  • Beantwoorden Anoniem 11 januari 2019 om 6:06 pm

    hoi, leuk artikel! De zaadbol op de bovenste foto is van daucus of ammi. (ik denk daucus). Groetjes

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.