Blog

Een mooie herinnering aan de vakantie

10 september 2019

Je komt thuis van je vakantie met in je hoofd: ”die was moet zo snel mogelijk weggewerkt worden”. De koffers worden uitgepakt, alles wordt opgeruimd en iedereen pakt het gewone dagelijkse leven weer op. Ondertussen komt er nog even iemand langs voor een bakje koffie om even bij te kletsen over je vakantie en je laat wat foto’s zien op je telefoon. De meeste wassen liggen inmiddels weer in de kast en de eerste dag na je vakantie zit er al weer op. De volgende ochtend is het vakantiegevoel al helemaal vervaagd en het dagelijkse leven neemt je weer volledig in beslag. Af en toe op een verjaardag laat je nog eens wat verdwaalde vakantiefoto’s zien of je post nog eens wat op Instagram, maar dat was het dan ook wel.

Jammer, zoveel mooie herinneringen. Zoveel mooie foto’s!

De trouwe lezers weten dat ik veel met foto’s doe en dat ook zeer waardevol vind. Ook de mensen van drukwerknodig.nl is dat opgevallen en ze hebben me een mooie vakantiefoto op kurk toegestuurd. Dit is voor mij een mooie herinnering aan onze vakantie op Cyprus. Op een avond bezochten we een archeologisch park. Ik ben niet zo’n enorme cultuursnuiver, maar wil toch ook altijd wel graag wat zien als ik op vakantie ben. Alleen maar aan het zwembad of op het strand liggen gaat ook wel een keer vervelen. Het archeologische park was ontzettend interessant, eigenlijk boven verwachting. Wel was het ontzettend warm, ondanks dat we er pas rond de avond waren, maar dat leverde wel weer mooie plaatjes op. De zon ging net onder en we kwamen langs een oud vuurtorentje. Hier heb ik de foto gemaakt die op het kurk is gedrukt. En nog veel meer foto’s uiteraard, want het was daar zo prachtig. Ik ben altijd bang dat ik foto’s kwijtraak en zet ze dan ook altijd op een harde schijf. Ook blijf ik nog steeds fotoboeken maken. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Pas heb ik nog weer de boeken van jaren geleden bekeken. Zoals het boek van onze eerste vakantie samen. Daar waren we echt nog super jong en gingen we met de bus naar Spanje, hilarisch als je die foto’s terugziet.

Als ik zo met vakantiefoto’s bezig ben dan krijg ik alweer zin aan een volgende vakantie. Het lijkt me erg leuk om een rondreis door de Scandinavische landen te maken en dan ook juist de minder toeristische plaatsen op te gaan zoeken. Wie weet ooit, altijd blijven dromen zeggen we dan maar. 

De mooiste foto’s heb ik gemaakt op de plekken waar het niet toeristisch was. Ga eens links waar iedereen rechts gaat, dan kom je de mooiste dingen tegen. Zo is het leven ook wel een beetje toch? 🙂 Elke keer als ik de trap oploop zie ik een stukje van Cyprus, een herinnering en een aansporing om nog meer mooie reizen en foto’s te gaan maken.

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.