Blog

Geniet met minder

25 juni 2017

Soms kijk ik om me heen en dan wil ik weleens wegrennen. Weg van alles. Weg van alle luxe, weg van alle meningen, weg van alle kritische blikken, weg van alle verwachtingen. Gewoon terug naar de eenvoud van het leven, zonder alle luxe die ons het leven alleen maar moeilijker kunnen maken. ”Doe niet zo raar Tina, je kunt moeilijk samen met je man primitief gaan leven.” Oké eens! Maar ben ik nou echt de enige die zich irriteert aan alle overconsumptie? Ik ga er zelf ook in mee hoor. Ik vind kleding en een mooi interieur ook wel belangrijk. Maar ik ben bang dat ik mee ga met de massa. Ik wil niet een ”leeg” leven waarin geld en luxe de hoofdrol spelen.

Soms voel ik me raar en anders omdat ik zo denk. Weetje wat ik zo jammer vind? We willen zoveel geld verdienen omdat we denken dat dure spullen ons gelukkig maken. We moeten veel werken om dat geld te realiseren. Dan proberen we vervolgens te genieten van onze beperkte vrije tijd, maar kunnen we soms lastig genieten omdat we nog in de stress van de dagelijkse sleur zitten. Mijn motto is: leef bescheiden, werk gewoon normaal en spaar geld voor vrije tijd. Spaar niet voor luxe, maar spaar voor onafhankelijkheid en vrijheid. En bovenal geniet van de kleine dingen.

Het is vreselijk eng om dit online te zetten. Al zo vaak heb ik overwogen of ik dit wel of niet moet doen. Iedereen kan het immers lezen en mensen hebben snel een oordeel over je. Maar waarom zou ik me stil houden? Het doel van mijn blog is om mensen te laten nadenken over hoe ze in het leven staan. Ik zou zo graag willen dat mensen wat meer liefde voor elkaar hadden en zich wat minder lieten leiden door geld, want dat maakt zoveel kapot. We hebben minder tijd voor elkaar, hebben minder geduld, en zo krijgen we een ik-gerichte samenleving. Het wordt steeds meer ieder voor zich. Het woord samenleving zegt het al, SAMEN!! En dat is waar we aan moeten werken naar mijn mening.

In mijn blogs gaan we proberen om mogelijkheden te vinden om eenvoudiger te leven. Het idee is om minder geld uit te geven aan luxe en dingen die niet nodig zijn. Zo hoeven we minder te werken, kunnen meer genieten en hebben meer tijd voor onze familie en vrienden. Met eenvoudiger leven bedoel ik NIET zuinig leven. Je moet wel kunnen genieten, want de toekomst geeft ons geen enkele garantie. Dus om nu een spaarrekening vol te pompen met euro’s is ook niet mijn doelstelling. Maar graag wil ik met jullie de gulden middenweg vinden.

Ga je met me mee op zoek?

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

4 Reactie's

 • Beantwoorden shulamith vomberg 5 november 2017 om 4:50 am

  ben het volkomen met je eens.
  ga vaak naar verkoping van mensen die verhuizen of
  doe aan “ruilhandel” , neem zakken kleren aan van mensen
  die hun kasten opruimden. koop alleen kleding in de laatste
  opruiming. is mijn maat er niet meer? pech gehad……
  ook met maaltijden kan je bezuinigen.
  wij eten door de week: hoofdmaaltijd: soep met een grote salade/
  vullen eiwitten bij met wat noten en/of een eitje.
  al het brood, bak ik zelf: gezonder en goedkoper

 • Beantwoorden johanna 4 november 2017 om 10:19 pm

  Fijn om te lezen, ik ben benieuwd

 • Beantwoorden Tina van Dijk 11 juli 2017 om 3:05 pm

  Hoi Hanneke, dankjewel voor je reactie! Het is ook moeilijk om hier niet in mee te gaan. Vind ik zelf ook erg lastig. Dat is ook iets wat je niet even in een korte tijd kan omschakelen. Als we de waarde van de kleine dingen maar inzien, dat is het belangrijkste! Liefs Tina

 • Beantwoorden Hanneke 5 juli 2017 om 9:25 pm

  Hoi Tina, leuk om te lezen en dapper van je om te starten met bloggen over dit onderwerp.
  Herkenbaar hoor, toch inzien dat het niet gaat om al die luxe, maar toch stiekem er in meegaan!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.