Persoonlijk

Ik was er bijna ingetrapt…

8 maart 2019

Heb jij jezelf er ooit weleens op betrapt dat je iets koopt omdat veel mensen in je omgeving het hebben? Ik wel en ik moet jullie heel eerlijk bekennen dat ik dat eigenlijk best regelmatig heb. Tot groot afgrijzen van mijn principes, die heel hard roepen dat dat niet de bedoeling is. Toch gebeurt het. Oké, voorbeeldje: ik wou een nieuwe spijkerbroek kopen, eentje die fijn zit en ook goed van kwaliteit is. Dat komt door het volgende: mijn kledingkast heeft een hevige opruimstorm ondergaan en alles wat ik niet meer heb gedragen de afgelopen tijd moest weg. Samen met manlief heb ik het gepresteerd om ruim 4 vuilniszakken vol met kleding af te danken. Op dat moment kreeg ik het besef dat ik helemaal niet zoveel nodig heb. Ik kan niet alles tegelijk dragen. Nu heb ik dus besloten dat ik een aantal kwalitatief goeie ”basics” wil hebben die lang meegaan en goed te combineren vallen met andere kleding.

De spijkerbroek dus, om daar maar even op terug te komen. Momenteel zie je veel Levi’s broeken voorbij komen. Die wou ik dus ook, want veel mensen lopen erin dus het zal wel goed zijn (zo beïnvloedbaar hé). Al een paar keer heb ik ergens zo’n broek aangepast en elke keer vond ik het eigenlijk maar niks. De broeken zitten prima hoor, niks mis mee, maar ik paste zo’n broek omdat zoveel mensen een Levi’s dragen. Later besefte ik me eigenlijk hoe ik me laat beïnvloeden en andere mensen onbewust wil kopiëren. Er zijn zoveel andere kwalitatief goeie broeken te koop, waarom een Levi’s? Omdat een ander die ook draagt? Valkuil dus! Ik zou er bijna intrappen. Niks ten nadele van het merk, maar puur het idee dat je iets wilt kopen omdat ”iedereen” het nu draagt. Terwijl dit enorm tegen mijn principes is en toch trap ik er soms in.

Zo is er elk seizoen wel weer een bepaald product wat veel mensen dragen en wat je dan zelf ook onbewust aanschaft omdat het een hot item is. Een tijdje terug droeg half Nederland zwart met witte Adidas schoenen, inclusief Tina van Dijk. Want dat was het helemaal op dat moment. Zo betrap ik me er op dat ik het elke keer toch weer koop. Hoe voorkom je dit? Hoe blijf je bij je eigen smaak? Geen idee! Heb jij tips?

Heb jij trouwens ook weleens iets gekocht omdat het op dat moment hip is en ”iedereen” erin loopt? Ik ben benieuwd!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

1 Reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.