Besparen

Is het sparen voor je uitzet ouderwets of slim?

25 november 2017

Ja oké, je hebt gelijk…. het is niet echt leuk om op je verjaardag een droogrek of pollepel te krijgen. En tegenwoordig is het volgens mij ook niet meer echt hip om voor je uitzet te sparen. Veel jongeren stellen het sparen van een uitzet ook uit omdat ze bang zijn dat ze de spullen tegen de tijd dat ze het nodig hebben niet meer mooi vinden. Maar aangezien de feestdagen eraan komen met vaak hoge kortingen heb ik besloten om hier nu toch een blog over te schrijven.

Zelf ben ik op mijn 16e begonnen met het sparen voor mijn uitzet. Pannen, handdoeken, bestek, strijkplank enz…. Lekker ouderwets hé? Maar het heeft me wel enorm veel geld bespaard. Ik vroeg voor mijn verjaardag vaak geld en dan zocht ik zelf de spullen uit die ik graag wilde hebben. Zo houd je het lekker bij je eigen smaak. Vaak zocht ik 1 cadeau voor mezelf uit en de rest voor mijn uitzet. Op het moment dat mijn uitzet en ik de deur uitgingen waren we bijna compleet.

Waarom zou je voor je uitzet sparen?

 • Voor een complete uitzet ben je duizenden euro´s kwijt. Op het moment dat je je uitzet nodig bent heb je al zoveel kosten aan het pimpen van je nieuwe huis, meubels, hypotheek kosten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus juist in die periode is het prettig dat je geen kosten meer hebt van potten en pannen.
 • Als je aan het klussen bent heb je minder tijd om folders door te spitten opzoek naar de laagste prijs voor de artikelen die je nodig hebt. Dat kan je dus beter vooraf doen wanneer je nog wel tijd hebt.
 • Je bespaart heel veel geld doordat je veel spullen cadeau kan vragen voor je verjaardag, sinterklaas of kerst.

Tips:

 • Koop kwalitatief goede spullen. Voor pannen en bestek kan je beter voor een kwalitatief goed merk kiezen dan voor een hele goedkope variant. Het gaat dan namelijk veel langer mee.
 • Koop neutrale spullen waarvan je weet dat je er over een paar jaar niet op uitgekeken bent.
 • Spaar zegels of vraag familie dit voor je te sparen (voor bijv. handdoeken).
 • Werk met een uitzet lijst zodat je kan afvinken wat je allemaal al hebt en zo voorkom je dat je dingen dubbel koopt.
 • Elektrische apparaten kan je beter vlak voor je verhuizing gaan kopen. De garantie verloopt anders.

Voor de mensen die binnenkort op zichzelf gaan wonen heb ik een checklist gemaakt waar de meeste artikelen opstaan die je nodig gaat hebben. Misschien ben ik wat dingetjes vergeten, maar het meeste staat er wel op. uitzetlijst

Succes!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

2 Reactie's

 • Beantwoorden Tina van Dijk 26 november 2017 om 1:53 pm

  Ja helemaal eens! Scheelt enorm als je dat allemaal al hebt. Goeie tip! Tegenwoordig kan je erg leuke dingen bij de kringloop scoren.

 • Beantwoorden Daantje 25 november 2017 om 8:02 pm

  Sparen voor een uitzet is zeker handig. Zeker ook omdat er in de loop van de tijd regelmatig acties voorbij komen om te sparen voor korting op handdoeken, theedoeken enz. Of gratis servies bij bepaalde producten.

  Ik mis trouwens nog 1 tip: bij de kringloop kun je heel goedkoop slagen voor dingen als servies. Soms vervangen mensen hun hele servies in één keer.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.