Persoonlijk

Kleine woonkamer make-over

10 oktober 2018

Als jullie me al een tijdje volgen en me kennen dan weten jullie dat ik graag de boel in het interieur verander. We gaan weer een ander seizoen in en ik zag dit dus als de uitgelezen kans om de boel weer eens over de kop te gooien. Even weer wat nieuwe kleurtjes erin. Met een paar kleine aanpassingen kun je je woonkamer al een heel ander sfeertje geven. Ik heb een canvas wereldkaart besteld bij www.wereldkaarten.nl en heb de kleuren van deze kaart als uitgangspunt gebruikt. Overal in de kamer laat ik deze kleurtjes een beetje terug komen, zodat je een geheel krijgt. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en inrichting, maar je kunt dus in verschillende stijlen en kleuren een wereldkaart kopen. Zo kun je dus met iets nieuws aan de muur en wat verven een heel andere look creëren. Voor mij is het een sport om door middel van hergebruik het in huis gezellig te maken. Het doel van mijn blog is dan ook om mensen te inspireren dat het niet altijd duur en nieuw hoeft te zijn. Vaak kun je het juist met vintage spullen leuk maken en het is net even een tikkeltje anders dan wat iedereen heeft. De wereldkaart is wel nieuw en deze heb ik gebruikt als uitgangspunt, de rest is voornamelijk in een ander kleurtje geverfd en ik heb wat spulletjes anders neergezet, zo hoef je niet alles nieuw aan te schaffen, maar kun je dingen hergebruiken. Ook de kastknopjes zijn wel nieuw, maar de vorige die erop zaten kan ik een andere keer zo weer gebruikten, of eventueel op een ander kastje doen. Ze komen altijd wel weer van pas. Vandaag dus een klein kijkje in mijn woonkamer. Helaas zijn de foto´s soms niet helemaal scherp. Dit komt doordat ik ze heb moeten verkleinen, omdat ze te groot waren om te uploaden. Sorry daarvoor! Veel kijkplezier!

De takken in de vaas en in de mand een paar foto´s naar boven heb ik vorig jaar allemaal laten indrogen. Prima gelukt! Dit komt dus allemaal uit een boeket wat ik vorig jaar heb gekregen. Takken en andere bloemen die je kunt indrogen moet je dus nooit zomaar weggooien, je kunt ze volgend jaar zo weer gebruiken.

Ik houd van foto´s en helemaal van vintage foto´s. Bovenstaande foto is ook heel oud. Het lijkt mij erg leuk om ergens in huis een fotowand te maken met allemaal van dat soort foto´s. Ik denk dat ik allemaal foto´s in sepia kleur laat afdrukken. Weer wat nieuws voor de volgende keer.

Bovenstaand kasje heeft al vele kleuren gehad. Dit doe ik altijd met krijtverf van Annie Sloan. Dit is heel eenvoudig te doen, je hoeft niet te schuren en bent zo klaar. Ook zaten er andere knopjes op, maar deze vond ik niet zo bij de rest passen, dus ik heb bij Boer Staphorst nieuwe kastknopjes gekocht. Ook ons tv-meubel heeft andere kastknopjes gekregen (zie onderstaande foto).

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.