Blog

Kringloopgeluk en leuke Instagram accounts om te volgen

21 november 2018

Yes, yes, de beste man is weer in het land en dat betekent tijd voor cadeautjes. Nou is mijn schoen tot nu toe nog angstvallig leeg gebleven, dus heb ik maar besloten om voor mezelf cadeautjes te kopen. Dus op naar de kringloop… Ook meneer de sint vind de kringloop eigenlijk best leuk heeft hij me stiekem verteld. In 2018 denken we niet meer in hokjes, maar is alles mogelijk, zelfs de kringloop wordt hip. En hé pssst… stiekem is de sint best blij dat de kringloop weer kan, want dat scheelt hem heel veel centjes.

Goed waar waren we, oh ja, ik ging naar de kringloop. Ik kon niet echt iets leuks vinden, je moet het net treffen. Dus ik dacht ik loop nog even langs de boeken en dan ga ik weer naar huis. Ineens zie ik daar een heel oud boekje staan, echt zo´n oud retro boekje en hij kostte maar 2 euro. Dus ik keek eens naar het jaartal waarin het uitgegeven is en dat bleek dus 1932 te zijn. Super oud boekje, maar ach wat doe je er eigenlijk mee? Twijfel, twijfel, maar ik dacht ik neem hem toch maar mee, altijd leuk om ergens neer te leggen of neer te zetten.

Vintage en retro zijn weer helemaal in. Veel mensen zetten die oude boekjes neer als decoratie. Maar je moet net geluk hebben om zoiets te vinden, het is ook zo weer weg. Er worden ook veel spullen van vroeger weer nagemaakt, maar hoe leuk is het dan om echte vintage dingen te vinden. Ook is het leuk om oude illustraties uit oude boeken te knippen en deze in te lijsten. Zo heb je echt iets unieks. Oude koffers bijvoorbeeld vind ik ook helemaal geweldig, alleen die ben ik helaas nog niet tegengekomen. Ik vind het dan leuk om een aantal koffers ergens neer te zetten of op te stapelen. Je ziet het momenteel overal terug komen, hippe woonaccessoires afgewisseld met vintage en retro.

Ook zie je nu veel oude schoolborden en schoolplaten voorbij komen in de hippe interieurs. Super leuk! Je moet net geluk hebben. Zoiets is leuk om in een speelkamer of speelhoek op te hangen. Ook de retro schoolstoeltjes van vroeger zijn weer terug. En dan nog zoiets, ook op bruiloften zie je de vintage stijl al weer een aantal jaren voorbij komen. En…. back in de race, de polaroid camera. Een tijd terug was het afdrukken van foto´s niet meer aan de orde, terwijl we nu weer gaan afdrukken. Ook op bruiloften zie je deze oldie weer tevoorschijn komen. Hij is weer hip! En ook het ouderwetse Volkswagen busje zien we veel voorbij komen bij bruiloften.Ik wil jullie heel graag plaatjes laten zien wat ik bedoel, maar helaas kan ik niet zomaar foto´s van een ander voor mijn blog gebruiken. Wat ik wel voor jullie heb kunnen doen is het volgende. Ik heb een paar Instagrammers een berichtje gestuurd of ik een screenshot van hun Instagramfeed in een blog mag delen en dat mocht. Zo krijg je een beetje een indruk wat vintage in verschillende woonstijlen doet. Het kan eigenlijk in elke woonstijl en dat kun je zien bij onderstaande Instagramaccounts. Ps: dit zijn echt super leuke accounts om te gaan volgen, ze delen heel veel leuke wooninspiratie.

Onderstaand account is van our_vintage_home. Super leuk hoe Els oude en nieuwe items samenvoegt en er een geheel van maakt. Via deze link kom je op haar account terecht.  

 

En dan hier nog zo´n leuk account om te volgen. Als je wat met kleur wilt gaan doen en inspiratie zoekt dan moet je hier zijn. Super leuk! Zo zie je maar dat oude spullen juist karakter aan een interieur geven. Veel mensen hebben bij tweedehands een beeld van muffig en ouderwets, maar dit is echt niet zo, als je het op een leuke manier decoreert is het super gaaf. Hier vind je de link naar het account van Mirjam. 

Onderstaand vind ik ook zo´n waanzinnig account. Deze vrouw is zo creatief, echt super gaaf wat ze maakt. Ik deel nog een extra foto van haar interieur want die kon ik jullie gewoon niet onthouden. Zo super gaaf! Via deze link kom je op het account van sjaartjeblog. 

Leuk hé? Zoek op Instagram eens naar vintage en je ziet de leukste accounts voorbijkomen. Je kunt hier zoveel leuke ideeën vandaan halen. Als je een keer naar de kringloop gaat moet je er gewoon doorheen kijken. Vaak denk je dan: ach dit is niks, maar als je het in je eigen interieur ziet en het in de juiste kleur verft of goed decoreert dan ziet het er heel anders uit.

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

3 Reactie's

 • Beantwoorden Kringloopgeluk en leuke Instagram accounts om te volgen – Geniet met minder | Genemuiden.app 28 maart 2019 om 10:33 pm

  […] Bekijk hier het originele bericht […]

 • Beantwoorden Ilona Wielinga 30 november 2018 om 8:44 am

  Leuk artikel! Ik hou zelf ook echt van de kringloop. Vanwege de fijne prijzen komt het overgrote deel van mijn boeken er bijvoorbeeld weg. En aangezien ik dol ben op camera’s vind ik het ook leuk zo nu en dan een oude camera te kopen om in mijn kamer te zetten.

  • Beantwoorden Tina van Dijk 4 december 2018 om 2:33 pm

   Wat leuk Ilona! Grappig hé, je kunt er de leukste dingen vinden en juist iets wat niet iedereen heeft.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.