Blog

Merkkleding

26 juni 2017

Mensen komen vaak in financiële problemen doordat ze boven hun stand gaan leven. Wanneer je een gemiddeld inkomen hebt, kun je niet gaan leven als iemand met een hoog of hoger inkomen. Vaak gebeurt dit wel. Dit veroorzaakt problemen en steeds meer achterstand. Wanneer je niet sterk in je schoenen staat en dit onzichtbare probleem door laat sluimeren kun je in grote financiële problemen komen. Schaamte is vaak de grootste leidraad in dit verhaal. Het niet willen toegeven dat jij niet mee kan komen in het ”perfecte plaatje”. Maar is dat wel het perfecte plaatje?

Vaak kijken we naar mensen die meer hebben dan wijzelf. Dat is het gevaar. We moeten juist gaan kijken naar de mensen die het minder hebben dan wijzelf. Dan zijn er minder verwachtingen en ligt er minder druk op je om maar mee te kunnen komen.

Waar ik me enorm aan stoor is dat veel mensen voornamelijk alleen maar merkkleding willen dragen. Dat is echt niet nodig. Je houdt jezelf voor de gek. Als iedereen om je heen nou gewone kleding zou dragen, droeg jij dan ook dure merkkleding? Of zou je ook wel tevreden zijn met iets gewoons? Zelf koop ik ook weleens kleding van een bepaald merk, maar dan koop ik het omdat ik het mooi vind, het fijn zit, het niet te duur is of omdat ik mezelf dat gewoon een keer gun. Verder interesseert merkkleding me totaal niets.

Jij denkt nu vast: ”maar goedkoop is duurkoop.” Eens! Zelf ben ik er wel voorstander van om iets goeds te kopen en geen troep. Aan jassen bijvoorbeeld wil ik best wel wat geld uitgeven, mits het kwalitatief goed is en ik het mooi vind. Máár dan moet ik er van mezelf ook een paar jaar mee doen. Als je weet dat je een kledingstuk veel gaat dragen of lang gaat dragen mag het best wat kosten. Als het je maar niet om het merk gaat maar om het kledingstuk zelf!

Wat me vooral stoort is dat ouders hun kinderen met dure merkkleding naar school laten gaan. Waarom stoort mij dat?

  • Kinderen moeten gewoon kunnen spelen in hun kleding.
  • Kinderen zijn op die leeftijd erg beïnvloedbaar en kinderen die ”anders” zijn doordat ze anders gekleed gaan, kunnen snel worden gepest.
  • Ouders die geen dure merkkleding kunnen betalen gaan dit soms toch kopen voor hun kind, omdat ze niet willen dat hun kind ”anders” is dan de andere kinderen en daardoor gepest kan gaan worden. Hierdoor kunnen ze zelf financieel in de problemen komen.
  • Men wil niet onder doen voor elkaar, dus mensen die het eigenlijk niet kunnen kopen voor hun kind doen toch mee.

Wanneer je dure merkkleding kunt kopen en je vindt het leuk, lekker doen! Je werkt er bovendien zelf voor. Máár heb jij een gewoon gemiddeld inkomen en kun je het niet betalen, doe het dan ook alsjeblieft niet. Blijf jezelf, koop wat je zelf mooi vindt en koop het niet omdat een ander het ook draagt.

Als je probeert mee te doen met mensen die meer geld hebben zal je die wedstrijd nooit op een gelijk niveau spelen. Je blijft erachteraan hobbelen en zal altijd verliezen. Wil je dat? Kies voor jezelf! Wees een persoon en geen positie!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.