Persoonlijk

Tijd

5 februari 2018

The bad news is time flies, the good news is you’re the pilot.

Deze quote kwam ik tegen in een boek en zette me aan het denken. Vaak zeggen we: ”wat vliegt de tijd toch” … maar we zijn zelf de piloot, geeft de quote aan. Kortom we delen zelf onze tijd in.

Hé, wat is het toch simpel hè? Uuh… ja maar…

Yes, I now… dat is niet makkelijk. We willen teveel in een te korte tijd. Vaak vliegen we door de tijd zonder ons bewust te zijn van waar we eigenlijk naar toe vliegen en wat onze bestemming is. Soms heeft de navigatie van je vliegtuigje een storing en is het niet helemaal duidelijk waar je naartoe moet. Je hebt het gevoel alsof je rondzweeft. Dan moet je op je gevoel vliegen. Soms kom je in een storm terecht doordat je de verkeerde richting op bent gevlogen. Maar de tijd en je gevoel zullen samen een sterk kompas vormen en je vliegtuigje laten landen op de plek waar jij thuis hoort.

Zo is mijn vliegtuigje ooit hier in Genemuiden geland. Een bestemming die ik 10 jaar geleden nog niet in mijn navigatie had staan. Toch ben ik hier geland en daar ben ik blij om. Ik ben hier helemaal op mijn plek en heb ook geen moeite gehad om te wennen aan mijn nieuwe woonplaats.

Soms laten we ons vliegtuigje veel te lang en veel te hard vliegen. Dat kan hij best een tijdje aan, maar na langere tijd ga je storingen opmerken en stort hij neer. Gun hem rust. Daarna zal je hoger vliegen dan je ooit hebt gedaan. Vandaag blijft mijn vliegtuigje aan de grond staan. We hebben een dagje vrij. We delen zelf onze tijd in en genieten. Morgen vliegen we samen weer uit. Op naar een nieuwe dag. Voel je niet schuldig als je een keertje niet vliegt. Ga niet denken: ”ik had dit nog kunnen doen, of dat.” Niet elk uur van je dag hoeft verklaart te worden in een planning of agenda. Leef!!! Zelf ben ik erg fan van planningen en structuur, maar betrap me er ook weleens op dat ik ieder moment van de dag productief wil zijn. Leermomentje voor mezelf dus.

Goede vlucht!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.