Blog

Tips voor een leuke herfst

27 september 2017

We gaan de herfst weer in. Het blad zal over een tijdje weer gaan verkleuren en van de bomen gaan vallen. Voor veel mensen een periode waarin ze zich somber of soms zelfs depressief voelen. Donkere dagen, veel regen en alles lijkt zo somber. Of toch niet? Laten we naar de mooie dingen van de herfst gaan kijken. Ik heb een aantal voordelen en tips voor de herfst bij elkaar proberen te vegen.

  • De bladeren aan de bomen veranderen in prachtige kleuren, wat mooie plaatjes oplevert.
  • Wanneer het buiten regent wordt het binnen alleen maar gezelliger. Maak je huis gezellig, kijk daar naar, en niet naar de       regen buiten.
  • Wanneer je na al die regen en wind een keer een mooie zonnige dag hebt, dan kan je er extra van genieten.
  • Geen last meer van muggen.

Zoek lekkere herfst gerechten op, en ga lekker koken. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een pompoensoep gemaakt. En herfst staat voor pompoen. Dus dat wil ik binnenkort even gaan doen. Een paprika pompoensoep lijkt mij heel lekker. Dit recept vond ik op AH Allerhande: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R407872/romige-paprika-pompoensoep. Bedenk voor jezelf elke keer weer nieuwe dingen. Zo wordt de herfst nooit saai en somber. Maak het zelf leuk! Je kan ook zelf een eigen kookboekje maken met recepten die je lekker vindt. Zo ben je nooit inspiratieloos wat betreft koken.

Het speculaas seizoen is weer geopend! Ik hóu ervan! Heerlijk! Je kan lekkere speculaasbrokken bakken, ruikt zó lekker. Hier ook weer een receptje van AH Allerhande: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R365210/speculaasbrokken.

Je kan de meest mooie bladeren drogen en het gebruiken als decoratie voor in je huis. Wat je bijvoorbeeld kan doen: een groot blad drogen en achter een grote fotolijst doen, en deze ergens neerhangen of neerzetten. Ook is dit leuk om te doen met veren. Ik heb hier even een voorbeeldje van gemaakt. Maar eigenlijk is het het mooist als je een fotolijstje hebt met aan twee kanten glas, en je er een paar naast elkaar hangt om zo een geheel te krijgen. Hiervoor kan je op pinterest hele leuke ideeën vinden. Hier een link met een voorbeeld: https://nl.pinterest.com/pin/225461525072607171/

Een tip van een lezer: Berenklauw plukken en laten drogen. Mooi als decoratie op een vaas, en je kan er nog veel meer mee doen. Let wel op tijdens het plukken dat je handschoenen aan hebt. De berenklauw is namelijk giftig. Wanneer hij helemaal is ingedroogd is er niks meer aan de hand.

Beplak een leeg potje met gekleurde herfstbladeren. Doe er een kaarsje in en je hebt een gezellig lichtje. Ook kan je dit doen met takjes, staat ook erg leuk.

Met plaatjes uit tijdschriften kan je een heel mooi moodboard maken. Allemaal dingen die jij leuk vindt! En zo kan je dit dus ook over de herfst doen, met mooie herfstplaatjes of foto´s. https://nl.pinterest.com/pin/504262489511252759/

Hang ergens een stukje touw aan, en met wasknijpertjes kan je er bladeren aan hangen, en foto´s of plaatjes die je bijvoorbeeld uit tijdschriften kan halen. Ik heb zelf even wat geprobeerd, en dit was het resultaat:

Binnenkort ga ik hier lekker mee aan de slag. Ik heb nu veel lichte pasteltinten in huis, maar in de herfst en winter wil ik graag wat meer warme kleuren gaan gebruiken. Mijn roze kastje ga ik dus ook een andere kleur verven. Nu al zin aan! Destijds zal ik jullie nog wel even laten zien wat ik gemaakt heb. Hebben jullie al zin aan de herfst?

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.