Persoonlijk

Zaterdag

27 januari 2018

Zo daar ben ik weer, lekker achter mijn laptopje. Na een dagje winkelen lekker weer thuis. ´´Winkelen? Nee, nee, nee, jij zou een koopstop doen!´´ Dat is vast wat je nu denkt. Klopt, ik ga geen onzinnige rotzooi meer in huis halen, alleen nog spullen die ik nodig heb. Mijn kledingkast ben ik aan het opruimen en heel veel kleren die niet meer goed zijn of die ik niet meer draag gaan weg. Ik had dus wat nieuwe kleren nodig. Maar serieus, als je in de stad loopt wordt je echt zonder dat je het doorhebt ontzettend beïnvloed om nog meer spullen te kopen. Sta je te wachten bij de kassa, liggen er allerlei bijverkoop artikelen, en jij gaat nadenken: ´´hee, heb ik dat ook nog nodig? Uhm misschien wel, ach neem maar mee´´. Daar ga je dus. Zelf merk ik ook dat ik snel de neiging heb om spullen te kopen die ik eigenlijk niet nodig heb, maar die ik koop doordat ze zo mooi worden gepresenteerd in een winkel. Ik heb dit keer gelukkig alleen maar spullen gekocht die ik echt nodig had. Kleding waar ik in de winkel over twijfel neem ik ook niet meer mee want dan trek ik het later toch niet aan.

Lekker dagje gehad. Alleen dat geslenter in de stad wordt je niet echt beter van en ik word altijd zo druk in mijn hoofd van al die drukte en al die spullen. Als ik dan weer thuis kom kan ik altijd zo genieten van ons huisje. Lekker weer thuis. Zaterdag is echt zo´n lekker rommel dagje waarop je niet echt op de tijd hoeft te letten. Het is nu 4 uur, en na mijn 2e kopje koffie heb ik nu eigenlijk best nog wel wat motivatie om nog wat in huis te doen. Ik ga denk ik nog even verder met de keuken. Die ben ik momenteel helemaal aan het schoonmaken. Als je zo elke keer wat doet krijg je steeds meer motivatie. De badkamer heb ik nu helemaal klaar. Alles is schoon en alle spullen zijn uitgezocht. Ook de hal, toilet en de voorraadkast zijn helemaal klaar. Het gekke is dat ik nu veel meer nadenk over welke spullen ik in huis haal. Dat komt omdat er meer orde en overzicht is. Heerlijk.

Ook merk ik dat ik nu meer ontspannen ben. Dat komt ook doordat ik mezelf nu aanleer om telkens iets te doen. Dat werkt veel beter. Eerder vloog ik elke zaterdag als een dolle door het huis om alles schoon te maken en dat moest dan ook echt allemaal in 1 dag klaar. Nu verdeel ik alles een beetje over de week. Gewoon elke dag wat doen. Ik vond het altijd moeilijk om mezelf rust te gunnen, want ik had het gevoel dat ik altijd wel iets kon doen. En dat is ook zo, want er is altijd wel werk. Maar nu maak ik mezelf niet meer zo druk, en uiteindelijk verricht ik evenveel werk als eerder. Alleen gun ik mezelf tussendoor ook rustmomentjes. Ik merk nu dat ik veel rustiger ben en veel meer kan genieten van alles.

Nou dat was even een korte update van mijn dag. Lieve mensen geniet van jullie weekend!

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.