Besparen

Zo kun je meer sparen

19 december 2018

Nog even en 2018 is voorbij. Iedereen is druk bezig om alles voor dit jaar af te ronden en veel mensen hebben dan kerstvakantie. Een paar gezellige dagen in het vooruitzicht en dan is het al weer 2019. Een nieuw jaar en dus ook weer nieuwe kansen. Vaak beginnen we het jaar met nieuwe plannen, ideeën en dromen. Ook vinden veel mensen het prettig om het nieuwe jaar opgeruimd en geordend te beginnen, zowel in hun huis als financieel. Daarom heb ik voor jullie een aantal tips opgezocht om in 2019 meer te kunnen sparen. Misschien vind je sparen wel helemaal niet belangrijk, dat kan. Maar misschien heb je ook wel een mooi doel of een mooie droom die geld kost, zou het dan niet fijn zijn als je iets meer zou kunnen sparen en iets minder geld zou uitgeven aan onnodige dingen? Helaas loont het sparen op een spaarrekening niet echt, daar hoef je het niet voor te doen. Maar misschien wil je je financiële buffer even weer aanvullen na een duur 2018? Of misschien spaar je voor een mooie reis, een nieuwe woning of een bruiloft? Ik hoop dat onderstaande tips je kunnen helpen. 

Spaar aan het begin van de maand

Niemand gaat aan het eind van de maand geld overhouden om te sparen, dan gaat het gewoon op aan … ja aan wat eigenlijk? Zorg er altijd voor dat je op de dag dat je je loon krijgt direct een bepaald bedrag naar je spaarrekening boekt. 

Verwacht uitgavenpatroon

Maak aan het begin van iedere maand een verwacht uitgavenpatroon. Kijk in je agenda wat er gepland staat en wat dat gaat kosten. In de maand december weet je dat je meer geld kwijt bent aan etentjes en overige uitjes. Dan is het onrealistisch om exact hetzelfde bedrag te willen sparen als een andere maand. Bekijk per maand wat je verwachte inkomsten en uitgaven zijn en stort het bedrag wat jij denkt te kunnen missen direct naar je spaarrekening. Wanneer je hetzelfde overboekt als elke maand zul je deze maand weer terug moeten boeken en dat moet je proberen te voorkomen, anders wordt het een gewoonte en ga je dat straks voor elk wissewasje doen. 

Heb altijd je doel of droom voor ogen wanneer je op het punt staat om iets te kopen

Stel je bent aan het sparen voor een mooie reis, want dat is je grote droom. Maar dan sta je opeens met iets in je handen wat toch wel erg leuk en toevallig ook nog in de aanbieding is. Wat doe je dan? Stel jezelf de vraag: wat vind ik belangrijker, dit product of mijn reis? Zo kun je jezelf vast overtuigen om het product niet te kopen. Vaak denken we in de winkel iets echt nodig te hebben, maar blijkt dit later helemaal niet zo te zijn.  

Zet je inkomsten en uitgaven naast elkaar

Zorg er altijd voor dat je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Vaak glipt er her en der wel wat geld tussendoor waarvan je eigenlijk helemaal geen weet hebt en wat niet nodig is. Een abonnement wat eigenlijk allang stopgezet had moeten worden. Een zorgverzekering die eigenlijk te hoog staat en wel lager kan. Een tv abonnement waar wel wat opties vanaf kunnen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn allemaal dingen die je geld kunnen besparen en zo hebt jij meer ruimte om te sparen. Daarom is het belangrijk om je financiën eens goed op orde te brengen.  

Bezuinig op je boodschappen

Heb je een vast bedrag voor je wekelijkse boodschappen? Hoe fijn zou het zijn om eens wat geld over te houden? Dan zet je dat geld gewoon opzij om te sparen. Maak er een sport van. Kijk eerst eens wat je nog in huis hebt en maak dat eerst op. Heb je één ingrediënt of product in huis en weet je even niet wat je ermee moet? Google is je grote vriend, je vindt er de lekkerste recepten waar je het ingrediënt of product voor kunt gebruiken. Wees creatief. 

Spaar en lopende rekening apart

Heb jij nu ontzettende moeite om te sparen en blijf je maar aan het heen en weer boeken? Dan is het voor jou beter om een spaarrekening bij een andere bank te openen zodat je het wat minder binnen handbereik hebt. Zo is het ook iets meer werk om geld over te boeken en zul je dat ook minder snel gaan doen. 

Veel succes! Ik hoop dat jullie er iets aan gaan hebben.

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

1 Reactie

  • Beantwoorden Zo kun je meer sparen – Geniet met minder | Genemuiden.app 28 maart 2019 om 9:58 pm

    […] Source link […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.