Persoonlijk

Zo voorkom je dat je foto’s verloren gaan

30 januari 2018

Het opruimen van je laptop, computer of telefoon is net zo belangrijk als het opruimen van je huis. Zo voorkom je chaos en het verliezen van je belangrijke documenten en foto’s. Er gaan zoveel mooie foto’s verloren doordat er niets mee wordt gedaan. Misschien zijn ze op dit moment niet heel interessant, maar in de toekomst zijn ze misschien wel heel waardevol voor je, omdat het mooie herinneringen zijn. We maken steeds meer foto’s met onze telefoon, maar de meeste foto’s worden niet zorgvuldig opgeslagen. Stel…. er ontstaat brand in je huis en het is nog veilig genoeg om nog snel wat spullen mee te grissen, wat pak je dan? Ik denk dat de meeste mensen fotoboeken zouden zeggen. Dat zijn namelijk de spullen die niet betaalbaar zijn. De spullen die niet vervangbaar zijn en die je nooit meer terug zult krijgen. Ik denk dat de meeste mensen het erg zouden vinden als de foto’s uit zijn of haar kinderjaren verloren zouden gaan.

Maar waarom slaan wij onze foto’s niet extra goed op? Of drukken we niet eens wat vaker een fotoboekje af? Eigenlijk gaan veel mensen best roekeloos met hun kostbare beeldmateriaal om. We vertrouwen op onze laptops en telefoons. Maar wat als we onze telefoon verliezen? Onze laptop crasht en er is niks opgeslagen op een harde schijf? Zou dat dan betekenen dat je de foto’s van je kinderen of van jezelf kwijt bent?

Vandaag ben ik bezig gegaan met het uitzoeken van mijn foto’s en heb deze allemaal op een harde schijf opgeslagen. Ook mijn blogberichten plaats ik daar allemaal op. Zo heb ik al mijn belangrijke documenten die ik absoluut niet kwijt wil raken bij elkaar op een tweede plaats opgeslagen. Natuurlijk kan deze harde schijf ook stuk gaan, maar zo heb je altijd op twee plaatsen je foto’s opgeslagen.

Wat ik persoonlijk heel leuk vind om te doen is fotoboekjes maken. Ja oké, hier kan ook wat mee gebeuren, maar dan heb je de foto’s nog op je harde schijf staan. Wij vinden het allebei hartstikke leuk om af en toe eens een fotoboek van een vakantie of andere oude foto’s uit de kast te trekken. Dat doe je sneller dan een map op je computer openen om nog eens op die ene vakantie terug te blikken. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om zo’n boekje te maken. Ik heb onlangs nog een boekje van onze laatste vakantie foto’s gemaakt via https://www.fotofabriek.nl/ Veel mensen denken dat het ingewikkeld is om zo’n boekje te maken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je opent de online versie, opent foto’s vanaf je laptop of computer en voegt ze toe. Ook kun je heel eenvoudig allerlei achtergronden toevoegen. Via https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ had ik binnen een avond een fotoboek  klaar.

Wil jij ook je computer of telefoon ordenen?

  • Verwijder onnodige documenten en foto’s.
  • Verwijder gedownloade bestanden. Vaak zijn dit bestandjes die je eenmalig wilt inzien en er later niets meer mee doet. Waarschijnlijk heb je ze ook al eens in een andere map opgeslagen.
  • Orden foto’s en belangrijke documenten in mappen per maand, jaar of thema.
  • Verdeel bestanden die je nog moet afwerken of die al afgewerkt zijn in mappen.
  • Maak een back-up van je documenten en foto’s op een centrale opslagplaats zoals een harde schijf of via Google foto’s. Andere mogelijkheden zijn via Flickr of Dropbox. Check wel even goed de gebruikersvoorwaarden en maak regelmatig een back-up.

Vandaag heb ik mijn mailbox maar weer eens opgeruimd. Meer dan 600 mails stonden er open. Lijkt heel interessant, maar is het niet hoor, het is bijna allemaal reclame. Vaak verwijderde ik mails wel, maar had ik geen zin om al die nieuwsbrieven op te gaan zeggen. Dat heb ik nu dus wel gedaan. Kost je even een uurtje, maar scheelt je later een hoop tijd. Achteraf kwam ik er dus achter dat er een geweldige App genaamd Unroll.me bestaat waarmee je je heel snel kunt uitschrijven op al je nieuwsbrieven. Je kunt gewoon inloggen met je Hotmail account en het programma zoekt helemaal uit waarop jij allemaal geabonneerd bent. En tadaaa je hebt al je nieuwsbrieven onder elkaar staan en kunt zo alles opzeggen. Ideaal!

Nou ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en mijn blogs over een tijdje kunnen lezen vanaf een opgeruimde telefoon of computer. En doe iets leuks met je foto’s! Foto’s zijn onbetaalbare mooie herinneringen die nergens te koop zijn.

Liefs Tina

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reactie's

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.